Vergelijk hypotheekrentes online

  • Je wil graag een huis of appartement kopen dan komt daarbij ook het zoeken naar de voordeligste hypotheeklening! Eén van de meest belangrijke zaken die je zult moeten ondernemen, is de beste en goedkoopste hypothecaire lening vinden. Investeer je geen tot weinig tijd in het vergelijken van hypotheken dan kan dit je aardig wat centen kosten op zowel korte als lange termijn.
     
    Leningen vergelijken is gelukkig nu wel een stuk makkelijker dan vroeger. Dit komt mede door het feit dat de continu fluctuerende rentevoeten worden geregistreerd, zoals op Immokrediet.be. Doordat wij dagelijks de rentevoet in de gaten houden en updaten, ben je ervan verzekerd dat je tijdens het vergelijken van hypotheken enkel de meest actuele informatie krijgt voorgeschoteld.

    Online leningen vergelijken is tegenwoordig heel gemakkelijk

    Een hypothecair krediet is waarschijnlijk de belangrijkste lening die je ooit zult afsluiten, daarom zijn wij van mening dat je goed informeren en de vele aanbieders met elkaar vergelijken een must is. Alleen op die manier kun je inzicht krijgen in de werkelijke kosten die je mag verwachten, en afhankelijk van de hypotheekverstrekker kunnen die nog veel onderling verschillen.

    Op basis van alle informatie die jij opgeeft krijg je van ons meerdere aanbieders, die je nu gemakkelijk naast elkaar kan leggen om een weloverwogen beslissing te maken. Je kunt onder andere kiezen uit diverse hypotheekvormen, aanbieders, aflossingsplannen, looptijden en natuurlijk de rentevoet. Vooral deze laatstgenoemde zal veel invloed hebben op de uiteindelijke bedragen die je zult aflossen.

    Eén van de belangrijkste vergelijkingsfactoren: de rentevoet

    De rentevoet van een hypotheek wordt ook wel hypotheekrente genoemd, is het bedrag dat je dient te betalen aan rente op het geleende bedrag. Hoe hoger de geleende som, hoe hoger het bedrag dat je aan rente zult betalen.

    De rentevoet kan namelijk worden vast zijn voor een lange periode, dit is vooral slim wanneer de huidige rentevoet erg laag is. Maar je kunt ook kiezen voor een variabele rentevoet. Dit leidt er echter weer toe, dat je soms met onzekerheid wordt geconfronteerd met betrekking tot je maandelijkse lasten.

    Kies je een vaste of variabele rentevoet?

    De keuze voor een vaste of variabele rentevoet is niet voor iedereen even simpel. Dit hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren, plus de stabiliteit die jij als klant aan de bank kan bieden.
    Weinig zekerheid of lage(re) solvabiliteit, dan zal je minder keuze hebben. Ben je iemand die graag op safe speelt en niet onnodig risico’s neemt? Dan is een vaste rentevoet waarschijnlijk de beste keuze.
     
    Wil je daarentegen de kans hebben te profiteren van lage lasten, dan kun je overwegen voor een variabele rentevoet te gaan. De risico’s van een variabele rentevoet zijn tegenwoordig wel een beetje minder zwaar dan voorheen, mede doordat er steeds meer verschillende aflossingsvormen op de markt zijn.

    Zo kun je je rente bijvoorbeeld voor een bepaalde periode vastzetten, of kiezen voor een hypotheek met accordeon. Deze laatste optie voorziet in een langere looptijd wanneer de rente plotseling omhoog gaat. Zo heb je een zekere vorm van bescherming indien de rente omhoog gaat. De accordeonlening zorgt ervoor dat de terugbetalingstermijn een stukje verlengd wordt.

    De rentevoet is ook verbonden met je zogeheten risicoprofiel

    Een andere belangrijke factor die met de rentevoet samenhangt, is je risicoprofiel. Dit wordt bepaald aan de hand van door jou aangeleverde informatie. Zoals je inkomen, of je een partner hebt of niet, de aard van je huidige job en of je reeds leningen hebt lopen.

    Banken kunnen op deze wijze een realistische inschatting van jouw profiel maken en aan de hand van deze inschatting wordt bepaald, welke soorten hypotheken voor jou geschikt zijn. De keuze voor een rentevoet hangt hier nauw mee samen, alsmede de huidige hoogte van de rentevoeten.

    Andere factoren om te vergelijken bij het kiezen van een hypotheek

    Niet alleen de rentevoet speelt een rol bij het kiezen van een hypothecaire lening, er zijn ook diverse andere zaken die je mee zult moeten laten wegen om een goede keuze te kunnen maken. Deze factoren hangen vooral samen met jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden, plus natuurlijk ook onmogelijkheden en beperkingen.

    Looptijd van de hypotheek

    De looptijd is een kritiek punt dat veel invloed zal uitoefenen op je maandelijkse lasten. Hoe korter de looptijd, hoe hoger deze zullen zijn. Bereken dus goed voor jezelf wat je maandelijks kan betalen, want hoe korter de looptijd, hoe korter je vast zit aan een lening.

    Voorwaarden hypotheekverstrekker

    Check ook zeker goed de voorwaarden van elke specifieke hypotheekverstrekker. Dit is vooral van belang voor mensen die geen vaste job hebben maar bijvoorbeeld zelfstandig werken, of via een uitzendbureau. Niet elke bank zal elke vorm van inkomsten accepteren.

    Percentage eigen inbreng

    Het verschilt ook per bank hoeveel eigen inbreng je nodig hebt. Meestal is dit 20%, mocht je echter meer kunnen inleggen, dan kan dit voordelen opleveren voor de hypotheek zelf. Lees dit ook goed na bij alle banken.

    Soort hypotheek

    Er zijn vrijwel ontelbare hypotheekvormen en opties die je apart maar ook in samenspel kunt afnemen. Dit is iets wat je het beste met een financieel expert bespreekt, om het meeste uit je mogelijkheden te halen.

    De hypotheekverstrekker zelf

    Als laatste verdient het ook aanbeveling de banken zelf eens na te pluizen. Misschien hecht je waarde aan duurzaam ondernemen? Sommige banken zijn hier meer actief in dan andere. Het is dus de moeite waard hier wat onderzoek naar te doen voor je eigen gemoedsrust.

    Bij Immokrediet.be kan je alvast je toekomstige maandlasten simuleren

    Immokrediet.be vergelijkt ruim 20 verschillende hypotheekverstrekkers voor je, elke dag met de meest actuele rentevoet. Daarnaast kun je kiezen uit diverse variabelen aangaande de looptijd en aflossingsvorm, zodat de simulatie precies laat zien wat jij in de toekomst beoogt.

    Neem vrijblijvend snel contact op met Immokrediet.be. Of bereken hieronder zelf je hypotheek.

Meer advies in financiering